Bee4GIS geselecteerd voor nieuw dataproject gemeente Hengelo

 Bee4GIS werkt al langere tijd voor de gemeente Hengelo. Na een succesvol verlopen aanbesteding mochten wij recent een nieuw project aan onze samenwerking toevoegen. Het gaat om het koppelen van data rond het beheer van wegen en groen in Hengelo aan de digitale kaart die de gemeente beheert. We kregen de opdracht op basis van de beste aanbieding en het eerder in de samenwerking opgebouwde vertrouwen. 

Dit project resulteert in de één-op-één koppeling tussen de Basisregistratie Grootschalige Topografie (de digitale kaart) en alle Hengelose weg- en groengegevens. Dit project valt onder de noemer Beheer Openbare Ruimte (BOR). Gemeenten hebben de wettelijke plicht hun informatievoorziening te automatiseren richting alle landelijke voorzieningen. Dit project vormt hier een onderdeel van. Maar het is niet alleen een wettelijke verplichting, want het op orde hebben van gemeentelijke data leidt tot betere beleidsinformatie voor eveneens betere en toekomstgerichte beleidsbeslissingen.

Kostenbesparende aanpak

Bee4GIS tuigt voor dit project een speciaal projectteam op. Op 1 maart 2020 moet het project zijn afgerond. Om voor de gemeente Hengelo zoveel mogelijk geld te besparen, vindt de feitelijke productie voor dit project plaats bij een daarin gespecialiseerd bedrijf in Zuid-Turkije. Bee4GIS is deels eigenaar van dit bedrijf waar zes mensen speciaal zijn opgeleid voor dit werk. Overigens hebben zij hiervoor al een stevige basis gelegd door hun eerdere ervaring met GIS-systemen via projecten van Bee4GIS.