Bee4GIS steunt de bijen op diverse manieren

Volgens wetenschappers gaat het met de helft van de meer dan 350 bijensoorten niet goed. De aantallen bijen dalen al jaren. Veel planten zijn voor hun bestuiving en eigen evolutie volledig afhankelijk van bijen. Waaronder talloze planten die onmisbaar zijn voor ons voedsel. Zonder bijen zou veel fruit bijvoorbeeld uit de schappen verdwijnen. Wij steunen de bijen daarom op verschillende manieren.

Bijenhotel

Allereerst hebben we een bijenhotel aangeschaft, waar de bijen in alle rust kunnen verblijven en zich hopelijk vermenigvuldigen. Iedereen die dat wil, kan bij ons bijenhotel gratis zonnebloemzaadjes pakken om thuis te zaaien. Bijen zijn gek op deze bloemen en alle kleine beetjes helpen, nietwaar?

Sponsoring bijenstal

Daarnaast sponsort Bee4GIS de bouw van de bijenstal van imkersvereniging ’t Iemenschoer in Almelo. Voor de eerstvolgende vijf opdrachten die we binnenhalen, zullen wij de imkersvereniging verder sponsoren in naam van onze opdrachtgever. Er wordt dan ook een RVS honingraatbord geplaatst in de schuur met het logo van de opdrachtgever erop.Mocht u nog een zetje nodig hebben om ons die opdracht te gunnen, doe het dan voor de bijen!