PRODUCEREN VAN 3D-BIM-MODELLEN VANUIT GESCANDE DATA OF BOUWTEKENINGEN

Bee4GIS is ook uw ervaren partner voor het verwerken van gescande data of analoge tekeningen naar een BIM-model op maat. Kortom, de efficiënte integratie tussen GIS en BIM.

GIS en BIM: wederzijds belang

GIS en BIM zijn niet meer weg te denken in het werkproces van veel organisaties. Beide systemen raken elkaar steeds meer. In de praktijk werken de gebruikers ervan vaker samen. De omgevingsinformatie van GIS is namelijk relevant voor de objectinformatie van BIM en andersom.

Aantoonbare kostenbesparing

GIS en BIM zijn aanvullend: ze bieden iets wat de ander niet kan en andersom. Samen vormen zij daarom een completere informatiebron. De koppeling van een BIM met GIS betekent dat betrokkenen in het bouwproces meer zeker kunnen zijn van hun project. Dit voorkomt dure verrassingen. Dat scheelt frustratie en vermindert de hoeveelheid niet-geraamde kosten tijdens de bouw.

KWALITEIT    BETROUWBAAR    DESKUNDIG

Bee4GIS: specialist in het laten aansluiten van GIS en BIM

Bee4GIS is specialist in het elkaar laten aanvullen van deze twee werelden: Geografische Informatiesystemen (GIS) en Building Information Modelling (BIM). De gedachte hierachter? Met een bouwmodel alleen heb je slechts een deel van de informatie die je nodig hebt bij het effectief ontwikkelen van infrastructuur. Echter, met behulp van geografische informatie weet je vervolgens ook hoe een object in de omgeving past. Plus welke invloed het daarop heeft. Bee4GIS realiseert een naadloze integratie tussen de data en workflows van beide systemen.

Vele voordelen

Deze 3D-BIM dienst van Bee4GIS zorgt ervoor dat samenwerking tussen GIS en BIM steeds concreter plaatsvindt. Met als praktisch doel bouwmodellen te verrijken met geografische informatie en ruimtelijke context. De winst? Een completer beeld voor ontwerp en besluitvorming.

Benieuwd naar 3D-BIM-modellen vanuit gescande data of bouwtekeningen?

Neemt u voor een vrijblijvende kennismaking contact op met Bee4GIS.

Wie zijn we?

Bee4GIS is de specialist op het gebied van geografische informatie. Met onze ruime kennis en ervaring helpen wij overheidsinstanties, gemeenten, provincies en waterschappen, maar ook nutsbedrijven en particuliere bedrijven met het in kaart brengen van de juiste data voor hun Geografische Informatiesysteem (GIS). Een GIS is ontworpen om alle soorten geografische en ruimtelijke gegevens op te slaan, te beheren, weer te geven en te analyseren voor een efficiëntere bedrijfsvoering en dus kostenbesparing.

 
KWALITEIT  
BETROUWBAAR  
DESKUNDIG

Welke diensten en producten bieden we aan?

Bee4GIS zet zich als een ‘bezige bij’ in om onze klanten te voorzien van de juiste data voor hun GIS. Ons werk bestaat uit:

  • Mutatiesignaleringen en karteringen voor BGT, BOR, BAG en WOZ-zaken.
  • Afstemming tussen BGT-BOR (Weg- en Groenbeheer) en synchronisatie met de Landelijke Voorzieningen.
  • Intekenen en bijhouden van kabels en leidingen met huisaansluitingen (WIBON).
  • Inventarisaties uit beelden. Denk hierbij aan verkeersborden, lichtmasten en belijningen.
  • Inventarisaties van asbestdaken en zonnepanelen.
  • Produceren van 3D-BIM-modellen vanuit gescande data of bouwtekeningen.
  • Het in-service uithanden nemen van basisregistraties op projectbasis of abonnementsvorm.

Locatie Oldenzaal:
Bentheimerstraat 63
7573 CX Oldenzaal

0850 - 6400 66
[email protected]

Locatie Deventer:
Zutphenseweg 6
7418 AJ Deventer

0850 – 64 00 66
[email protected]

Locatie Leerdam:
Techniekweg 9
4143 HW Leerdam

0850 - 6400 66
[email protected]