Huisaansluitingen aanpassen voor gemeenten

Wist u dat het principe van afvoeren al duizenden jaren oud is? Zo zijn bij opgravingen bijvoorbeeld afvoeren uit de oudheid gevonden die verrassend veel lijken op onze moderne riolering. De oudste buis is gemaakt van klei en is maar liefst 6.000 jaar oud. Op het Griekse eiland Kreta worden vandaag de dag zelfs nog talloze rioleringsbuizen gebruikt van 4.000 jaar oud. Bijzonder om te zien hoe de openbare ruimte van vroeger nog steeds actueel is, nietwaar? Dat is natuurlijk niet overal het geval.

Aanpassing noodzakelijk door de AVG

Riolering, groen en wegen zijn allemaal onderdeel van de openbare ruimte. Bee4GIS brengt voor gemeenten huisaansluitingen overzichtelijk in kaart of past ze aan. Op de bestaande schetsen staan vaak nog persoonsgegevens die in het kader van de AVG niet meer verstrekt mogen worden, waardoor er een aanpassing noodzakelijk is. De aangepaste kaart wordt gebruikt om maatregelen op het gebied van water, groen en wegen op elkaar af te stemmen.

Kostenbesparing door eenduidige informatie

We beginnen met het construeren van de schetsen in een CAD of GIS-omgeving waardoor er overzicht ontstaat. Alle relevante gegevens worden overgenomen, waarbij de maatvoering essentieel is. Wij kunnen de huisaansluiting intekenen vanaf het ontstoppingsstuk tot op het hoofdriool, maar ook het volledig intekenen wordt gedaan. Bovendien kunnen de bestaande schetsen gekoppeld worden voor intern gebruik. Voor de conversie gebruiken wij de BGT en BAG-gegevens.

Het resultaat van onze inspanningen zorgt ervoor dat u eenduidige informatie kunt verstrekken bij civiele werken. Dat levert een kostenbesparing bij het beheer en onderhoud in het kader van de wet WIBON (Wet informatie-uitwisseling bovengrondse en ondergrondse netten en netwerken). Kortom: dat wilt u toch ook? Neem dan gerust contact met ons op via i[email protected] of 0850 – 64 00 66.